Fotografie vanuit een vlieger

Cees Kuppens
Eibergen

Jaarverslag Fotoalbum E-Mail

Wanneer wel: Liefst zonnig weer, maar bewolkt kan ook. Daarbij heb ik een stabiele windkracht 3 nodig.

Wat kost een fotosessie: Bent u een particulier en wilt  u een fotoserie van een object, omgeving of evenement, Daar vraag ik een onkostenvergoeding voor van € 50,- mijn reiskosten (16ct per Km) retour vanuit Eibergen moeten daar nog wel bij opgeteld worden.

Wat krijgt u ervoor: Ik maak ongeveer 150 foto’s van verschillende hoogte. Na controle en/of bewerking, houdt u er ongeveer tussen de 75 a 100 over. Wilt u minder foto’s, dan heeft dat geen invloed op de prijs. Er worden ook foto’s van de hele omgeving gemaakt, leuk om er een mooi fotoboek van te maken!.
De foto’s worden ter plaatse op CD gebrand Maar kunnen ook na controle en bewerking via WeTransfer opgestuurd worden. Wat u verder met de foto’s doet, mag u zelf weten, het zijn uw foto’s. Ik houd dan wel het recht om eventueel enkele van deze foto’s te publiceren in het fotoalbum op vliegerfoto.nl
Foto’s die ik gemaakt heb in opdracht, worden door mij niet aan derden verkocht of verstrekt.
Alle foto’s die ik maak worden geregistreerd en opgeslagen in mijn archief.

Voordelen: Het is de meest milieuvriendelijke manier van luchtfotografie, het verbruikt geen brandstof, het maakt geen lawaai, het verstoort dus ook niet de rust in natuurgebieden en het is goedkoop. Ik kan foto’s maken vanaf een hoogte van 10 tot 100 meter, de foto’s zijn zeer gedetailleerd. Ik kan uren in de lucht hangen om bijvoorbeeld een foto te maken op het juiste moment.

Nadelen: Afhankelijkheid van het weer en het terrein met zijn omgeving. Ook ben ik min of meer gebonden aan een locatie en de beperkte hoogte.

Uitvoering: Het fotograferen voor een opdracht wordt door de regel met 2 personen uitgevoerd. Dat is handig met het oplaten van de vlieger, bovendien is er één persoon aan het fotograferen en de ander bediend de kabelhaspel, deze persoon is er ook voor de veiligheid. Vliegers van groot formaat, zijn geen kinderspeelgoed meer en een 2e persoon is een extra paar ogen om het overige luchtverkeer in de gaten te houden.

Evenementen: Ik ben heel erg afhankelijk van het weer, op een bepaalde datum afspreken (bijv. evenementen) zal dus daar sterk vanaf hangen, ik laat u daags voorafgaand weten of de vliegerfoto-sessie door kan gaan.
U moet wel gewoon bedenken, het kan dus vaker niet dan wel, want ik neem geen risico’s!. Niet voor mijn apparatuur en ook niet voor publiek, onroerend goed of verkeer. Ik ben wel extra voor mijn activiteiten verzekerd, maar ik hoop daar toch nooit gebruik van te hoeven maken. Veiligheid voor alles.

Ook moet u er rekening mee houden dat ik ruimte nodig heb om een vlieger op te kunnen laten. Daarbij spelen omgevingsfactoren een grote rol, zoals hoge bomen of gebouwen om het terrein heen, waar de vlieger opgelaten zou moeten worden. Om niet geheel voor verassingen te staan pleeg ik enige voorstudie met behulp van Google Earth. U moet wel zelf zorg dragen voor toestemming van terrein of landeigenaren om een vlieger op te mogen laten.

Verkoop losse foto’s:   Mocht u een enkele foto willen hebben die in het fotoalbum voor komt, neem dan contact met me op. Om een prijsindicatie te geven; voor een foto-formaat van 50 x 75 cm bent u ongeveer totaal € 19,- kwijt. U betaald aan mij voor de eerste foto €10,- voor de 2e en de 3e foto betaald u €5,- per stuk en vanaf de 4e foto betaald u €2,- per stuk. Bij het ophalen van de foto bij een drogisterij bij u in de buurt betaalt u dan alleen nog de opstart en afdrukkosten. Wat die afdrukkosten zijn, kunt u zien bij de website van het kruidvat en dit hangt dus af van het formaat.
Het is een mooie hobby, maar ik ga dus echt niet met mijn foto’s langs de deur. Ik ben geen broodfotograaf! Dat beetje geld wat mijn foto’s mij soms opleveren gaat geheel weer op in mijn hobby, dus ik zal er nooit rijk van worden en dat is ook niet mijn doel.

Gebruik van foto’s van deze website:  Als u graag  een foto wilt gebruiken voor een website of om te publiceren in een tijdschrift of blad, neem dan aub. contact op met mij. Er zijn vaak geen kosten aan verbonden, mits mijn naam of website bij de publicatie wordt vermeld.

Neem gerust contact met me op via mail door hier te klikken.


Ik maak ook foto’s in opdracht  Op deze bladzijde som ik voor u alles op met betrekking tot het maken van vliegerfoto opdrachten. U kunt met mij een afspraak maken via de mail om een fotosessie te houden.

Voor wie? Voor particulieren, organisaties of kleine bedrijven zoals, mini campings, boerderijen, organisaties van lokale evenementen enz.  

Voor mij is het een hobby die ik met plezier doe, hierdoor  is de onkostenvergoeding die ik ervoor vraag erg laag. Verder streef ik naar een tevreden klant die ik voorzie van ruim voldoende en verschillende foto’s van goede kwaliteit.  

Wanneer vlieger ik niet:  Ik vlieger niet; bij spoorlijnen, vlak langs snelwegen, andere drukke wegen, hoogspanningslijnen, vlak bij windmolens voor elektriciteitsopwekking en bij dreiging van regen of onweersbuien. Bij vliegvelden geldt een verbod om te vliegeren van 3 tot 5 Km rond het vliegveld, het hangt er vanaf wat voor type vliegveld het is.


Benny Schreur en ik, bij bijna elke vliegerfoto-opdracht gaan we samen op pad. Benny is een zeer ervaren vliegeraar, hij bediend het haspelwerktuig en is dus de piloot van het stel.

Volgende
bladzijde